top of page
Phone.ai-2.png
Shapes.pdf-7.png

chat + telefoon
geopend

maandag
t/m vrijdag

9.00-15.00
&
20.00-22.00

 

Als opvoeder ben je er voor de kinderen.
Wij zijn er voor jou.
Gratis en anonieme ondersteuning, voor alle ouders en opvoeders in Nederland.

De Oudertelefoon staat iedere ouder en opvoeder te woord, via telefoon en chat. Je kunt met ons praten over alles dat je tegenkomt in je ouderschap, gezinssituatie en als opvoeder. We vinden niets gek, raar, te groot of te klein. Je mag ons bellen als je vragen hebt, zorgen, twijfels, problemen of om gewoon even te sparren. Onze vrijwilligers zijn getrainde professionals, die zonder oordeel naar je luisteren. We geven geen kant-en-klare tips of adviezen, maar stellen de juiste vragen om erachter te komen wat je dwars zit, en hoe je dichterbij een gewenste situatie kunt komen. We gaan uit van jouw ervaring en kennis. Als opvoeder ken je immers zelf je eigen situatie het best. Wij helpen je graag om daar weer met een frisse blik naar te kunnen kijken.  

Als je even vast zit.
Als je helemaal gek wordt.
Als je het gevoel hebt dat niemand luistert.
Of juist als je nooit een moment hebt voor jezelf.
Bel ons.We denken met je mee.

Zeg het gewoon.
De Oudertelefoon.

Drawings.pdf-3.png

Andere opvoeders over hun contact met De Oudertelefoon

"Ik wist even niet meer hoe ik verder moest. Ik was best wel overstuur. Ik kreeg een rustige vrouw aan de lijn die geduldig naar me luisterde en goed meedacht over hoe ik verder kan. Toen ik ophing voelde ik me gerustgesteld." 

"Ik ben zo opgelucht, ik weet nu dat ik niet de enige ben die hiermee zit."

"Na drie maanden twijfelen toch gebeld. Zo blij mee. Ik kan eindelijk weer vooruit."

"Wat een toppers zijn jullie! Ga zo door!"

"De Oudertelefoon heeft me geholpen om rust terug te brengen in mijn hoofd en een plan te maken hoe ik verder kan."

"Ik schaamde me voor wat er bij ons thuis gebeurt. Durf daar met niemand over te praten. Dat ik nu een plek heb waar ik heen kan en kan vertellen, zonder dat er wordt geoordeeld is me zo dierbaar. Het verandert niet meteen hoe het eraan toe gaat thuis, maar ik ben wel minder alleen."

"Wat een opluchting om te horen dat ik het eigenlijk best goed doe." 

"Hoe vaak mag ik bellen? Wat een fijne mensen zijn jullie zeg."

3.png

De Oudertelefoon
is voor iedereen

Bij De Oudertelefoon kun je terecht met alles dat gaat over opvoeden en ouderschap. Ook de vraagstukken die je liever niet met anderen bespreekt, die gevoelig liggen of juist alledaags lijken.

We luisteren naar je. Samen onderzoeken we waar je tegenaan loopt, en waar mogelijkheden zitten. Aan het einde van het gesprek heb je meer inzicht in je situatie, en weet je wat je volgende stap gaat zijn.

 

Opvoeders geven aan dat ze zich na een gesprek met De Oudertelefoon opgelucht, gesteund en zelfverzekerder voelen. Én dat ze zich realiseren dat waar ze mee zitten veel normaler is, of vaker voorkomt dan gedacht. 

Meer informatie over contact opnemen met De Oudertelefoon? Klik hier voor informatie over bellen, of hier voor informatie over onze chat.

Wie krijg je
aan de lijn?

Onze telefoon en onze chat worden beantwoord door ons team van vrijwillige professionals. Ze hebben een achtergrond in het onderwijs, de zorg, pedagogiek en/of coaching. Daarnaast volgen ze trainingen vanuit De Oudertelefoon om opvoeders zo goed en prettig mogelijk anoniem te woord te kunnen staan.

Veel van onze vrijwilligers hebben zelf ook kinderen en zijn ervaringsdeskundig. Toch doet hun eigen mening er niet toe, en geven we geen concrete tips of adviezen.

 

Bij De Oudertelefoon draait het om jou, en jullie situatie thuis. Onze vrijwilligers luisteren zonder oordeel en kijken samen met jou naar wat er precies speelt thuis. Vervolgens stellen ze de juiste vragen om tot inzichten, oplossingen of een volgende stap te komen.

Meer lezen over onze vrijwilligers, of je zelf aanmelden? Klik dan hier.

Contact met ons is altijd veilig en anoniem

De Oudertelefoon is een zelfstandige stichting, een onafhankelijke dienst. We staan los van de overheid en andere instanties.

We spelen geen persoonlijke informatie door naar anderen. Je persoonlijke gegevens worden niet opgeslagen en informatie die we bijhouden voor trainingsdoeleinden zijn nooit terug te herleiden naar een individu.

We vinden het erg belangrijk dat je je veilig voelt om te delen wat er écht speelt en alles kunt vertellen, zonder het gevoel te krijgen daarover veroordeeld te worden.

In onze privacy statement en onze disclaimer lees je meer over de verantwoordelijkheden van De Oudertelefoon en hoe we omgaan met vertrouwelijke informatie en data.

Compo 02.ai-2.png

Zeg het gewoon.
De Oudertelefoon.

bottom of page