top of page

Draag bij aan de missie van

De Oudertelefoon

We willen dat zoveel mogelijk ouders weten dat De Oudertelefoon bestaat, en dat we voor hen klaarstaan wanneer het thuis even te veel wordt. Dat alle ouders en opvoeders in Nederland weten dat ze ons mogen bellen en chatten wanneer ze een vraag hebben, een zorg, probleem of gewoon even hun verhaal kwijt willen. Jij kunt ons helpen om zoveel mogelijk ouders te ondersteunen! 

 

‘Zeg het gewoon’ campagne

Om het taboe op hulp vragen, moeilijkheden, ergernissen, frustraties, angsten en onzekerheden omtrent ouderschap te doorbreken zijn we de campagne ‘Zeg het gewoon’ gestart. We willen alle ouders en opvoeders aanmoedigen om te delen wat er écht in hen leeft. De grote plezieren, successen en voldoening van opvoeden, maar ook de lastigere kanten en de gevoelens die daarbij komen kijken. Door echte quotes van ouders te gebruiken willen we laten zien dat het heel normaal is dat het soms even kan voelen alsof het te veel wordt thuis, en dat je niet alleen bent in dit gevoel.

We willen met deze campagne zoveel mogelijk ouders in Nederland bereiken, waarbij we graag beroep doen op jouw hulp! Wat kun je doen om bij te dragen aan de missie van De Oudertelefoon? Je leest het hieronder.

Deel De Oudertelefoon online

We willen graag zoveel mogelijk ouders in Nederland laten weten dat De Oudertelefoon bestaat, en dat we voor hen klaar staan met een luisterend oor. Jij kunt hierbij helpen door onze website en ons telefoonnummer te delen met ouders uit je eigen omgeving. Bijvoorbeeld via Facebook, Instagram of LinkedIn. Alle berichten die wij plaatsen zijn vrij om te delen en door te plaatsen op eigen kanalen. Je kunt ook een eigen bericht maken en hierbij de beelden plaatsen die we hebben gemaakt ter introductie van De Oudertelefoon. Deze afbeeldingen vind je hieronder. Vergeet ons niet te taggen in je bericht, en #zeghetgewoon toe te voegen.

Deel ‘Zeg het gewoon’ in de buurt

Onze ‘Zeg het gewoon’ campagne is te zien in verschillende steden, langs de snelweg, op televisie en te horen op de radio. We hebben ook posters gemaakt, die je zelf kunt afdrukken en op kunt hangen op plekken waarvan jij denkt dat er veel ouders komen. Onze posters kun je downloaden als pdf-bestand en printen op A4, A3 en A2 formaat. We hebben vijf verschillende posters, klik op de titel om ze te downloaden: Rugtas, Ergernis, Andere moeders, Schuld en Alles opgeven. Aan jou de keus waar je ze ophangt! Voor het raam bij de voordeur? Op school van de kids, bij de bibliotheek of in de supermarkt? Vraag altijd even toestemming op de locatie :)

Word vrijwilliger bij De Oudertelefoon

De Oudertelefoon biedt ouders geen hapklare antwoorden, maar een luisterend oor en begeleiding naar eigen oplossingen. Al onze vrijwilligers worden geselecteerd op hun achtergrond en getraind op onze gespreksmethodieken. Heb jij ervaring in de zorg, pedagogiek, het onderwijs, psychologie en/of coaching en wil je ouders te woord staan vanuit de oplossingsgerichte gespreksmethodiek? Meld je aan als vrijwilliger! Meer daarover lees je hier

Word partner van De Oudertelefoon

Onze partners zijn mensen of bedrijven die De Oudertelefoon vanuit hun expertise, kennis en/of ervaring ondersteunen. De Oudertelefoon draait volledig op vrijwilligers en pro bono samenwerkingen. Je kunt hier zien wie onze partners zijn. Denk je dat jij vanuit jouw ervaring, dienst, product of kennis kunt bijdragen aan Stichting De Oudertelefoon? Stuur een e-mail naar info@oudertelefoon.nl.

Steun De Oudertelefoon financieel

De Oudertelefoon is afhankelijk van donaties en giften om de kosten te dekken van delen van de dienst die we niet gesponsord kunnen krijgen. We zijn altijd op zoek naar financiële partners en fondsen die ons hierin willen ondersteunen. Daarnaast kun je ook als particulier financieel bijdragen. Stichting De Oudertelefoon heeft een ANBI-status, waardoor je onder gunstige belastingvoorwaarden een schenking aan ons kunt doen.

bottom of page